Skip to main content

Kontakt
info@skibranas.se
+46 720 623100

Felanmälan
+46 720 623111

 

 

 Karta över stugby Orren i Branäs

Stugby Orren

I Orren bor du ofta i en timmerstuga med utsikt över Branäsberget som är mycket vackert i dag som natt. Varierande storlek på stugorna. Området avgränsas i norr av Västersjöbacken och det går en skidväg runt hela stugbyn.

  • Byggår 2007-2021

Våra stugor i Orren stugby

Översiktskarta Branäs

Aspen

Stugbyn Aspen ligger centralt mellan Nordsjöbacken och Björnbacken. Dels har vi den lite äldre delen som ligger precis vid Björnbacken med ofta lite modernare stil på stugorna och sedan har vi den norra som är bebyggd med mer fjällkänsla.

Orren

I Orren bor du ofta i en timmerstuga med utsikt över Branäsberget som är mycket vackert i dag som natt. Varierande storlek på stugorna. Området avgränsas i norr av Västersjöbacken och det går en skidväg runt hela stugbyn.

Räven

Nordväst om centrum på Branäsberget ligger Räven. När solen står lågt på vintern når den ändå fram hit. Det går en skidväg runt hela den angränsande stugbyn Orren så det är enkel ski-in/out från toppen på Västersjöbacken. Alla stugor har braskamin.

Hjorten

Hjorten är en liten stugby nära naturen mitt emellan stugbyarna Björnen och Räven, nedanför Björnbacken. Det finns en skidväg som tar dig in till stugan från Västersjöbacken i norr. Den kan du också ta ut i backen eller så ansluter du via Björnbacken.

Björnen

Stugby med varierande parhus och enkelhus i homogen stil. Här hittar du lite mindre stugor men ibland med ganska många bäddar ändå. Vissa stugor har inrett sovloft och några är tillbyggda. Nästan alla stugor är varsamt renoverade.

Vargen

Stugby med varierande parhus och enkelhus i homogen stil. Här hittar du lite mellanstora stugor. I princip alla stugor har ett sovloft, bastu och braskamin. Vargen är sedan länge en favorit bland barnfamiljer. Ligger bredvid barnbacke, Soltorget och skidhyran.

Älgen

Stugbyn ligger omringad av skidbackar och med Branäsbergets topp i öster. Det är också jättenära till centrum. Välplanerade stugor med alla faciliteter och alltid bastu, braskamin och flera badrum. Då stugbyn ligger i en sluttning så är det ofta fin utsikt.

Lohyllan

Mitt på Branäsberget ligger Lohyllan. Härifrån är det nära till allting och stugorna lämnar inget ytterligare att önska. Alla har bastu, flera badrum och braskamin. Byn avgränsas av Soltorget, Lobacken och Sidvinden. Precis i Väster finns längdspåren.

Tranan

Örnen

Illern

På en platå högt över Klarälvdalen i ligger Illern. Här finns hus i blandad storlek och blandad stil. Det är nära till Expressliften från Mattesdalen och du finner längdskidspåren i Väster. Antingen går du hem från liften eller så åker du störtlopp från Sidvinden.
Prenumerera på nyhetsbrev