Skip to main content

Kontakt
info@skibranas.se
+46 720 623100

Felanmälan
+46 720 623111

 

 

 
HAR DU STUGA I BRANÄS?

Funderar du på att hyra ut din stuga? Vi har gjort det i många år nu och det har fungerat väldigt bra. Att det finns boende att hyra är en nödvändighet för de flesta skidanläggningar med ambitioner, därför så gör vi en insats för att öka det antalet. Branäs Fritidscenter kräver minst 8 veckor per säsong för att teckna förmedlingsavtal och vi vet att många tycker att det är för mycket. Det är faktiskt väldigt många kanonfina stugor som står tomma stora delar av säsongen och det är synd tycker vi.

En bra webbsida, Facebook, YouTube, Instagram, SEO, SEM, husskyltar mm ger en plattform med bra genomslag. Därför har vi byggt upp siten skibranäs.se  i syfte att öka antalet bäddar som finns till uthyrning i Branäs. Vi tar in stugor i den omfattning och av den standard som vi bedömer att vi kan hantera och hyra ut. Som det ser ut nu så är det inga problem att växa vidare med bibehållen hög beläggning på stugorna. Den som vill hyra ut mycket är såklart också välkommen, man kan förmedla hela vintersäsongen hos oss.

Läs mera om hur det funkar hos oss: 

NÄTVERK AV STUGÄGARE

Att marknadsföra sig idag behöver inte kosta skjortan och det är vi (och ni) stugägare som själva står bakom uthyrningen. SkiBranäs hanterar allt praktiska kring själva uthyrningen, det har blivit nödvändigt då antalet stugor har ökat. Stugägarens insats i själva uthyrningsdelen är bara att hantera gästinbetalningar, samt att svara på eventuella detaljfrågor från gästerna.

Vi nu har många års erfarenhet av egen uthyrning och de praktiska problemen kring detta. Vår privata uthyrning tog fart i samband med att Branäs Fritidscenter sade upp flertalet förmedlingsavtal på Branäsberget i början av 10-talet samtidigt som man erbjöd ett nytt och mindre förmånligt ersättningsavtal. Vi tycker att vi erbjuder ett förmedlingsavtal, och villkor i allmänhet, som tar hänsyn till båda parters önskemål. Detta är ett försök att skapa ett nätverk av stugägare med det gemensamma syftet att hyra ut till skötsamma kunder som återkommer. Faktum är att det är riktigt roligt att ge personliga tips och skapa relationer med de som bor i våra hus, flertalet av dem blir också återkommande gäster. Med detta i åtanke så kan du prova-på att förmedla enstaka veckor genom oss. Vill man sedan hyra ut en större del av säsongen så skall ni veta att villkor och avgifter är klart konkurrenskraftiga.

TESTA I LITEN SKALA

Hos oss kan du alltså välja att låta oss förmedla hur lite, eller mycket, du vill, varje extra period är bra för Branäs och därmed bra för oss stugägare och våra stugors värdeutveckling. Du blir heller inte inlåst i långa avtal och vi har inga krav på lägsta antal veckor som skall förmedlas. Vi tvingar ingen att hyra ut och tillåter självklart uppsägning av avtal med snabbast möjliga verkställan. Redan uthyrda perioder måste dock fullföljas.

Vi har märkt att det behövs alternativ i stugförmedlingen i Branäs. Från början trodde vi att vår beläggning skulle ta fart först när det började bli fullt i anläggningen. Nu vet vi att det många gånger kan vara tvärtom. Enligt säkra källor nådde Branäs Fritidscenter en genomsnittlig beläggning (hela skidanläggningen) om 78% åren 2019-2021. Det stämmer väl med vår egen beläggning om 77,3% under samma tidsperiod (ingen justering för Covid överhuvudtaget i våra siffror, faktisk beläggning). Det är kanske så enkelt att den moderna konsumenten vill ha valmöjligheter och kunna välja bland olika uthyrare likväl som olika stugor.

 

Köpa stuga

Om du inte redan har en stuga och går i tankar om att skaffa en så kan vi rekommendera ett besök på Branäs by HytteLykke. Där finner ni nyckelfärdiga stugor från en erfaren leverantör.

Den mäklare som varit dominerande på Branäs är Fastighetsbyrån i Torsby

På senare tid har många säljare valt Svensk Fastighetsförmedling som tar allt större andel av marknaden.

 

KANALER OM BRANÄS

Vi har nu fått upp bra trafik på vår webbsida samt exempelvis på:

Tycker du detta låter intressant, kontakta mig omedelbart så berättar jag mer om hur upplägget ser ut!
//Wilhelm Bergman

Så här ser vår husskylt ut. Den gör sig fint mot de allra flesta husfasaderna. Skylten är 100 * 20 cm stor med dold infästning.

Kolla bokningsläget

I den stora Vinterprislistan får du en översikt om bokningsläget i stugorna. Ställ muspekaren över en period och se status bakom bokningen i Pop-Up'en som visas då.

Logga in stugportal

Här kan du som förmedlar stuga hos oss hitta checklistor, tips och annan information att tänka på när man hyr ut.

Användare och Lösenord är inte individuella utan exakt så som det står i informationen.

Prenumerera på nyhetsbrev