Skip to main content

Kontakt
info@skibranas.se
+46 720 623100

Felanmälan
+46 720 623111

 

 

 Vad finns var

Hitta i Branäs

Om man hittar till Sysslebäck, till Likenäs och kan ta sig mellan toppen och dalen så har man koll på läget. Likenäs passerar de flesta på vägen till Branäs och ligger söder om Branäs utmed väg 62. Från Likenäs, väster om Klarälven, går nya vägen upp till Branäsberget. Sysslebäck är en lite större ort som ligger norr om Branäs. Ungefär mittemellan Likenäs och Sysslebäck ligger Branäs by. Det finns broar över älven både i Likenäs och i Sysslebäck, men även en bro precis söder och en norr om Branäs by. Norr om Branäs by finns det också en väg upp till berget. Branäs ligger alltså väster om Klarälven medan stora vägen, väg 62, går på östra sidan. Likenäs och Sysslebäck ligger också i huvudsak på östra sidan älven. Observera att den nya vägen till Branäsberget inte finns med på alla kartor då den färdigställdes hösten 2009.

Matställen i skidområdet

Restauranger

I dalen finns Brants Restaurang med nattklubb och afterski liksom Klarans Kök. Klaran brukar ha bra buffe´+mat till rimliga priser för lunchen, rekommenderas. Precis bredvid finns också Dalmans Pizzeria. I anläggningens södra delar hittar du Mattesvåfflan, ligger nära Expresstolliften med start från Mattestorp. Spishyllan är ett lokalt alternativ som man hittar ett stenkast norr om Amundsbacken. Åk med korta liften och hoppa av, ta höger 200 m och du är framme. Passa på att testa deras egna öl från microbryggeriet Spisbryggeriet.

På Branäsberget hittar du Ladans Grill samt Loftets kök. Ladan är anläggningens finrestaurang och Loftet serverar buffé mat med amerikanska influenser. Vidare finns Toppstugan uppe på toppen, bredvid gondolen. Här serveras våfflor, snabbmat och dryck. Man kan också få lite enklare förtäring i loungen i Ladan där Ladans Bar serverar lite av varje.

Basic shopping

Butiker i närheten

Sportshop

Finns både vid Soltorget och centrum i Dalen och säljer kläder, mössor, vantar, stavar, hjälmar, ryggskydd, skidglasögon mm. Du hittar inga skidor eller pjäxor här. Havererar utrustning finns dock skiduthyrningen ett stenkast härifrån.

Livsmedel

Det finns små livsmedelsaffärer både på berget (Soltorget) och i dalen (Centrumhuset). Där finns ett litet, men väl utvalt sortiment. 

Lite större livsmedelsaffärer finns i Likenäs och i Sysslebäck. Öppettiderna är riktigt bra och urvalet visar stor bredd.

Service i närområdet

Andra nödvändigheter

Sjukvård

Vårdcentral finns på Krokbacksvägen 1 i Likenäs, telefon 0564-47955. Apotek finns på ungefär samma ställe i Likenäs fast adressen är då Apoteksvägen 1, telefon 0771-612612. Båda adresserna finns i södra delen av Likenäs.

Bensinstation

Det finns bensinstationer i både Sysslebäck och Likenäs. För dig med elbil finns laddstationer i centrum i Dalen samt i anslutning till Soltorget på Branäsberget.

Mer service och nyttigheter på vår länksida.

Prenumerera på nyhetsbrev