Skip to main content

Kontakt
info@skibranas.se
+46 720 623100

Felanmälan
+46 720 623111

 

 

 29 km längdspår på branäsberget

Längdåkningen är uppe på berget

Uppe på Branäsberget finns det preparerade längdspår i flera olika längder, vissa med belysning. Bor man i våra stugor på Lohyllan, Illern eller Björnen är det väldigt nära till spåren, annars bara nära. Har du glömt skidutrustningen hemma finns det att hyra i skiduthyrningen i dalen eller numera i den nya skiduthyrningen på berget. Det finns flera olika längder på spåren: från 1,5 km till 10 km och det finns totalt 29 km spår att träna i.

Spårkort ingår i Skipass

Spårkort längdskidåkning

Spårkort till längdskidspåren måste köpas om du inte redan har bokat skipass. Vid köp får du ett sms med ett digitalt spårkort till det telefonnummer du uppger. Om du har köpt ett liftkort för alpinåkning fungerar det även som spårkort. 

Bara på Branäsberget

Hitta till längdspåren

Längdspåren finns uppe på Berget och har två stycken spårcentraler. En som ligger mittemot boendeområdet björnen och en som ligger vid den stora parkeringen bredvid skidhyran, det är även här du hittar vallaboden.

Bor du i Branäs by tar du gondolen till toppen (gratis med längdutrustning) och åker/går sedan enklast över skidbron, svänger ner i Genvägen (grön backe), vidare ut i Lobacken (grön backe) till Ladan och vidare till spårcentralen som ligger vid skidhyran.

Prenumerera på nyhetsbrev