Skip to main contentANKOMST-INFORMATION
SKIBRANÄS

Vi mailar ut ankomstinformationen nedan samt lite annan information när hyran blivit slutbetald. Om du betalat hela hyran tidigt så kan det dröja fram till 6-8 veckor innan ankomst innan vi mailar.

Ankomst & avresa

Checka inte in före klockan 15:00 om du inte läst hela nästa stycke och förstått innebörden.

Du har normalt tillgång till boendet från senast klockan 15:00 ankomstdagen och fram till klockan 11:00 på avresedagen (om inget annat uttryckligen anges). Tiden mellan föregående gästs avresa och din garanterade incheckningsid behövs för avsyning, köpt slutstäd och inte minst snöröjning. Du kan alltså ”checka-in” så fort allt detta är klart, vilket ofta är tidigare än utsatt tid. Vi kan inte på förhand ge någon exakt tid men när stugan är klar skall det normalt finns ett ”Tillsynsprotokoll” i köket. Om vi inte hunnit avsyna städningen i stugan kan du ändå checka in men då på ”egen risk”. Du får då själv godkänna föregående gästs städning eller helt enkelt vänta tills vi hunnit kontrollera stugan. Du kan till exempel inte bära in väskor, matkassar eller hänga av kläder innan du godkänt städningen. Väljer du att checka in tidigt så tänk på snöröjningen, parkera någon annanstans ifall stugans parkeringsplats behöver skottas. Om du inte skulle vara nöjd med städningen i stugan, trots att vi kontrollerat den, och vill ha det åtgärdat så ring omedelbart det nummer som står på ”Tillsynsprotokollet”. Då kommer vi tillbaka och åtgärdar det som missats. 

Du hittar normalt nycklarna till huset i en ”nyckelgömma” som sitter utanför entrédörren. Ställ in rätt kod och öppna boxen. När du lämnar huset på avresedagen så glöm för all del inte att lägga tillbaka nycklarna i boxen. Nyckelboxen är inte så stor så nycklarna behöver ofta placeras stående längst ned i boxen. Koden till boxen mailas när boendet är slutbetalt. Vissa stugor har kodlås direkt i dörren och ni får en särskild instruktion kring detta i dessa fall. 

Normalt så kör du upp till våra hus från Likenäs. Du behöver alltså inte ta den gamla vägen norr om Branäs längre, även om den vägen funkar bra om man har ärende till anläggningen i dalen före incheckning. Vägen från Likenäs är den som man normalt tar upp på Branäsberget.

Att ha med i packningen

Viktigast är att fixa med sängkläder och handdukar. Om du inte har lust att ta med det själv du hyra linnepaket via oss. Då lämnar och hämtar vi det i stugan. Ett linnepaket innehåller badlakan, handduk, påslakan, underlakan och örngott.

Det finns barnsäng och barnstol i alla stugor så behöver ni bara en av varje så finns det i stugorna. Dock så finns normalt inget täcke eller kudde till barnsängen.

I Branäs finns det snabbköp både i centrum uppe på Branäsberget liksom i centrum i Branäs by. Vidare så finns det affärer i Likenäs och Sysslebäck. De har bra utbud och bra öppettider. Se vår länksida för mera information om öppettider.

Saker att ta med

 • Sängkläder (täcken och kuddar finns)
 • Kökshanddukar
 • Badlakan och handdukar
 • Diskmedel (hand- och maskindiskmedel)
 • Tvål och schampo
 • Hushålls- och toalettpapper
 • Kryddor
 • Kaffefilter
 • Ved till braskamin
 • Fryspåsar, bakplåtspapper, folie

Finns i stugan

 • Barnsäng
 • Barnstol
 • Dammsugare, mopp, städkemi
 • Kaffebryggare
 • Vattenkokare
 • Elvisp
 • Brödrost

Avresestädning

Städning ingår normalt INTE i priset (undantag kan förekomma) och vid avresa skall stugan städas. All nödvändig utrustning för städning finns på plats i husen. Du kan köpa till slutstädning av boendet. Då kontaktar du oss så förmedlar vi informationen till städfirman, tänk på att PERSONNUMMER behövs för RUT-avdrag. Slutstädning faktureras sedan direkt från städfirman. Du bör beställa städningen senast 2 veckor före ankomst. Priserna för slutstädning när detta skrivs ligger normalt på mellan 1.900:- och 2.380:- i några fall upp till 2.750:-. Priserna är angivna FÖRE eventuellt RUT-avdrag, svenska skattebetalare kan alltså få 50% avdrag på fakturan. När du köpt slutstädning så ansvarar du ändå för att diska, slänga sopor och göra rent öppna spisen.

Kontaktinformation

Allmänna Branäs och bokningsfrågor, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller +46 720 623100.

Detaljfrågor om stugan, kontakta stugägaren direkt, kontaktuppgifter finns på hyresfakturan eller i Stuginformationen.

Internet

Med start 2017 har fiber installerats i Branäs. Flertalet stugor erbjuder numera WiFi. Mobilt bredband fungerar  dock också bra ifall det saknas WiFi. 

Vi uppmanar alla våra gäster att följa vår FB-sida www.facebook.com/skibranas och vår Instagram www.instagram.com/skibranas Har du inte varit i Branäs eller i våra hus tidigare så finns det en del att se på vår Youtube-kanal, bland annat finns där filmer inifrån husen så ni kan ta ”fighten” om rumsfördelningen redan hemma www.youtube.com/user/SkiBranas/videos

I närheten

I anslutning till Soltorget uppe på Berget finns restaurang, lounge, pizzeria, liftkortsförsäljning, aktivitetsbokning (skidskola mm) och en servicebutik. I flera av backarna, bl a i Lobacken precis utanför, finns det grillplatser som tänds lagom till lunch varje dag. I Branäs By nere i Dalen finns också full service. I Sysslebäck och Likenäs finns det mataffärer med brett sortiment och bra öppettider. Länkar till butikernas öppettider finns på vår hemsida. Vi brukar själva stanna till på ICA Toria i Torsby på vägen upp, det är en lite större affär. Kör du genom Torsby på vägen till Branäs så kolla vänster i stora rondellen, föredrar du COOP så blir det till att ta av höger istället.

Elbilsladdning

Ett flertal av våra stugägare erbjuder laddning direkt vid stugan. Det är förbjudet att ladda elbilar via boendets eluttag/motorvärmaruttag då det kan orsaka överbelastning och elbrand. All laddning ska ske vid laddstolpar ute i anläggningen eller i stugans installerade laddstation. 

Allmän elbilsladdning i skidanläggningen med appen EVcore hittar du på 

 • Soltorgets parkeringsplats, 6st laddstolpar
 • Byns stora parkering, 10st laddstolpar
 • Bävertorget, 10st laddstolpar
 • Mattestorp Longhouse, 3st laddstolpar

Förboka hos Branäs Fritidscenter

Nytt från 2013/2014 är att det även finns skiduthyrning uppe på Branäsberget. I skiduthyrningen på berget kan man bara förboka utrustning och det kan du göra från dator, platta eller mobil. Du börjar på http://www.branas.se/hyra-skidor. Skiduthyrningen har normalt öppet 9-19 varje dag. Liftkort och skidskola kan du boka på https://www.branas.se/skidakning-i-branas/liftkort/ och https://www.branas.se/skidskolor-i-branas/ eller köpa på plats i Infocenter på Berget eller i Dalen, öppet 9-17 varje dag men fram till 20 på bytesdagar. Det går även bra att ringa, 054-132600, om ni vill ha hjälp med bokningen. Skidanläggningen erbjuder utkörning enbart till gäster i deras egen stugförmedling.

Hyra utrustning hos RentSki

På vägen till Branäs (30 km söder om Branäsberget) ligger RentSki. Där kan du hyra skidutrustning till hela familjen till konkurrenskraftiga priser. De har ett rikt sortiment av slalomskidor, twintipskidor, snowboards och längdskidor som passar alltifrån nybörjaren till den avancerade skidåkaren.
Använd rabattkod SKIBRANAS för 10% rabatt på redan bra priser hos RentSki skiduthyrningSaknas det något i denna information? Kom med synpunkter så kan vi komplettera så det kommer andra gäster tillgodo. Maila i så fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakt

Draen SkiBranäs AB
Tranebergsgatan 32
432 43 VARBERG
+46 720 623100
+46 720 623111 Felanmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

Boende

Sociala medier

COPYRIGHT 2013-2023. ALL RIGHTS RESERVED.
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se