Skip to main content

Kontakt
info@skibranas.se
+46 720 623100

Felanmälan
+46 720 623111

 

 

 
Aktiviteter i Branäs

Här samlar vi information om vilka aktiviteter som finns i Branäs. Utvecklingstakten har varit hög avseende både skidåkning och boende de senaste åren och det bara fortsätter. Till 2022/2023 byggs en helt ny expresstollift från Mattestorp och upp på Branäsbergets topp, Toppexpressen. Nya backar Strömmen och Kroken i Sjöområdet tillkommer i "Sjöområdet" på bergets norra sida. Snösystemen effektiviseras och kompletteras som vanligt. Likaså renoveras Gondolen inför denna säsongen.

Utförsåkning i Branäs

Utförsåkning

Den huvudsakliga sysselsättningen är såklart utförsåkningen. Med fallhöjd om 415 meter och längsta åk om 3 km står sig Branäs bra i nationella jämförelser.
Längdskidor i Branäs

Längdåkning

Ett naturligt komplement till utförsåkningen är längdåkning. Har du inte egen utrustning kan du hyra i dalen. Längdspåren startar nedanför Lohyllan.
Hundspann Hike Husky

Hundspann

Detta är inget som jag själv har testat i Branäs men visst verkar det läckert. På berget några kilometer nordväst om anläggningen hittar du Hike Husky Tours.

Hyra skoter i Branäs

Snöskoter

Missa inte chansen att köra skoter när ni är på plats i Branäs. Alla gillar skoteråka och du kan hyra själv eller åka på safari i grannbyn.

Barnens Branäs

Barnens Branäs

Branäs satsar stort på att barn skall ha det roligt och säkert i anläggningen. Man har ju också vunnit pris för detta år efter år.
Sommaraktiviteter i Branäs

Sommar i Branäs

Sedan 2021 hyr vi också ut på sommaren. Läs mera om vad man kan hitta på i härliga Branäs under barmarksäsongen.

Prenumerera på nyhetsbrev