Sommar i Branäs

Gillar man vacker natur och friluftsliv är Branäs platsen för dig, numera året runt. Efter att ha vunnit Stora barnsemesterprisets utmärkelse "Bästa skidort för familjer" 13 av de 14 år priset delats ut, är det nu dags för att öppna upp även på ”barmarksäsongen”. Målet är att anläggningen under första sommarsäsongen ska hålla öppet alla dagar i juli och helger under augusti. Satsningen fokuserar på mountainbike, padelbanor samt vattenaktiviteter på Klarälven.

Läs mer om sommarsatsningen

Anläggningen behåller fokus på målgruppen familjer. I pressmeddelande kan man läsa att det inte kommer att bli någon wild downhill i svarta backar utan det blir familjeanpassad, liftburen cykling. Branäs sexstolsexpress Sjöexpressen blir hjärtat i cykelsatsningen. Med den nås familjevänliga downhillbanor som Nintendoland och Nordsjöbacken, samt Toppstugan som kommer att vara öppen för servering och utsikt. På Branäsberget byggs breda cross country-leder för dagsturer i den storslagna naturen. I området finns redan ett stort antal grill- och rastplatser med hänförande utsikt, dessa rustas för sommaren och kommer givetvis vara i bruk. För den träningsinriktade finns det mil av lågt trafikerade såväl grus- som asfaltsvägar. Vid området runt Soltorget grävs utmanande och roliga cykelbanor för de minsta där de kan öva balans och styrka. Målsättningen är att familjen med barn i alla åldrar kunna ha en fullspäckad helg med aktivitet och tillsammanstid. Precis som på vintern.

Branäs ligger naturskönt vid Klarälven och i strandområdet planeras för att extern aktör ska hyra ut kanoter och SUPar. En bana för discgolf, eller frisbeegolf som det ibland kallas, finns uppe på Branäsberget och är en sport som alla kan delta i. Det gäller bara att träffa korgen med så få kast som möjligt. Vill man fiska finns en mängd sjöar och Klarälven att tillgå. Klarälven är känt för sitt fina flugfiske. Det finns också gott om vandringsleder i Norra Värmland, bland annat en trevlig del som går från norra delen av Branäs by och upp till Branäsbergets topp. För bärplockning kan man ofta sätta i gång redan utanför stugan, normalt finns det lingon och hjortron direkt i det som normalt är skidanläggning på vintern. Hittar man inget i det absoluta närområdet så får det bli vildmarken nästa, bara ett stenkast bort.

  Stugor att boka på sommaren

  Du bokar stuga precis som vanligt, via formulär på varje enskild stugsida. Sökfunktionerna skall också funka som vanligt, oavsett säsong. 

  Enda skillnaden är att vi lämnar 20% rabatt på stughyran om du bokar en hel vecka på "Barmarksäsongen". Rabatten dras automatiskt i samband med fakturering.

  Vi räknar med att fler stugor kommer att öppna för sommarbokningar inom kort och vi öppnar för bokningar runt 1 maj, även för vinterbokningar.


  Nedanstående stugor är med på sommaruthyrningen just nu.

  Sommaraktiviteter

  Cykling

  Branäs sexstolsexpress Sjöexpressen blir hjärtat i cykelsatsningen på Branäsberget. Med den nås familjevänliga downhillbanor som Nintendoland och Nordsjöbacken, samt Toppstugan som kommer att vara öppen för servering och utsikt. På Branäsberget byggs breda cross country-leder för dagsturer i den storslagna naturen. För den träningsinriktade finns det mil av lågt trafikerade såväl grus- som asfaltsvägar. Vid området runt Soltorget grävs utmanande och roliga cykelbanor för de minsta där de kan öva balans och styrka. Målsättningen är att familjen med barn i alla åldrar kunna ha en fullspäckad helg med aktivitet och tillsammanstid. Precis som på vintern.

  Liftarna kommer vara öppna följande tider:

  1 juli – 1 augusti, 10.00 – 16.00 varje dag

  6 augusti – 15 augusti, 10.00 – 16.00 fredag till söndag

  Padel

  Till sommaren 2021 byggs två padelbanor i Branäs, en fullstor och en juniorbana där även de små spelarna kan få till ett roligt spel.

  Banan ligger uppe på berget, mellan Soltorget och Vargen och är bokningsbar från morgon till kväll.

  Bokas hos skidanläggningen.

  SUP

  Att ”surfa” på Klarälven passar de flesta mellan 9 och 70+ år. Du ska vara simkunnig och ha lite koordination och styrka – men även nybörjare som aldrig stått på en SUP förut klarar vår fina tur från Branäs till Likenäs.

  Du bestämmer själv om du vill paddla snabbt, svänga fram och tillbaks och utforska alla delar av älven eller om du nöjer dig med att paddla lugnt i strömfåran och bara styra brädan i rätt riktning emellanåt. Turen från Branäs till Likenäs tar ca 2,5 timmar om du paddlar på lugnt och fint. Det går bra att (på eget ansvar) ta med sig ett barn på brädan.

  Premiär 1 juli 2021. Bokas av Spishyllan.

  Fiske

  Nära Branäs finns ett varierat fiske och Klarälven erbjuder bra fiske på harr och öring. I närområdet finns massvis av fina fiskesjöar.

  Börja ditt fiskeäventyr hos Ingemar och vännerna på Radioelektriska i Sysslebäck.

  Fiskekort kan köpas hos exempelvis Sysslebäcks Turistbyrå, Sportshopen i Branäs och Allköp i Likenäs.

  Vandring

  Det finns också gott om vandringsleder i Norra Värmland, bland annat en trevlig del som går från norra delen av Branäs by och upp till Branäsbergets topp.

  En vandringsled med många storslagna utsikter som t.ex från Branäsberget, Långberget och Granberget. Leden går från Branäs i söder till Höljes i norr med anslutningsled till Sysslebäck. Längs leden finns rastplatser med vindskydd och övernattningsstugor. Efter leden ligger Ransbysätern som är ett STF vandrarhem där man kan övernatta.

  Bärplockning

  Rätten att plocka svamp och bär är en del av allemansrätten. Du kan plocka direkt i närområdet kring stugorna då naturen är ständigt närvarande.

  I Branäs finns framförallt god tillgång på hjortron, lingon och blåbär.

  "Att plocka bär är tillåtet enligt allemansrätten, även i stor skala och för försäljning. Men det får inte innebära orimliga problem för markägaren. Allemansrätten är en fantastisk möjlighet att vara i naturen för oss alla."

  Discgolf

  Discgolf är en sport som spelas med en disc (frisbee). Målet är att spela banan från början till slut med så få kast som möjligt. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål och man har klarat ett hål när man har kastat discen i en discgolfkorg, även kallat kedjehål.

  Discgolfbanan hittar du längs med elljusspåret på toppen, där man normalt åker längdskidor. Bakom skidhyran och stora parkeringen där. Själva elljusspåret kommer man att kunna gå, löpa och cykla på. Korgarna kommer stå utanför leden så man kastar ”ut” från leden. Discgolfbanan kommer vara barnanpassad med ganska korta avstånd. 

  ATV/Fyrhjuling

  Du kan hyra ATV i Sysslebäck. Motorshopen i Sysslebäck har alltid nya maskiner för uthyrning och de kan leverera maskinerna dit du vill, ofta direkt till stugan. 

  I Bograngen väster om Branäs finns möjlighet att köra ATV i guidade safariturer med SQ-safari. Man använder moderna Can Am från Motorshopen.

  Hästridning

  Utanför Ekshärad hittar ni Our Little Farm som är specialiserade på att organisera ridturer för både nybörjare och erfarna ryttare. Man rider i westernstil, som är baserad på lugn och enkelhet och som av ovana upplevs som säkert och bekvämt. Det är inte nödvändigt att du har erfarenhet av ridning för att kunna rida med här.

  Alla är välkomna!

  Kontakt

  Draen SkiBranäs AB
  Tranebergsgatan 32
  432 43 VARBERG
  +46 720 623100
  +46 720 623111 Felanmälan

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Kontakta oss

  Boende
  Sociala medier

  COPYRIGHT 2013-2021. ALL RIGHTS RESERVED.
  Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

  Integritetpolicy

  För oss på Draen SkiBranäs AB är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. I vår roll som personuppgiftsansvarig ser vi därför till att tillämplig lagstiftning om skydd för dina uppgifter alltid följs.


  Läs mer om vår integretetspolicy

  Acceptera Avböj