Blogg SkiBranäs

Ny stuga Älgen 35

Ny stuga Älgen 35

Tredje nytillskottet på stugsidan inför säsong 2020 är Älgen 35. Det är ett såkallat "Vinkelhus" som ligger precis utmed Björnbuseland mitt på Branäsberget. Precis som många andra av stugorna på SkiBranäs Stugförmedling så har detta boende inte hyrts ut tidigare utan bara använts av ägarfamiljen sedan det byggdes 2010. Ni finner här 8 bäddar med möjlighet till 2 ytterligare i tältsängar.

Läs mer

Ny stuga Aspen 12

Ny stuga Aspen 12

Den andra nya stugan till säsong 2020 är Aspen 12. Det är en stugmodell som känns igen sedan tidigare och är vanlig i Lohyllan, Älgen och Illern. Denna ligger i stugbyn Aspen och precis bredvid Björnbacken så det är riktigt nära till pist. Här finns dubbla vardagsrum, ett på varje våningsplan, likaså dubbla badrum varav ett med bastu.

Läs mer

Ny stuga Ljungv 29A

Ny stuga Ljungv 29A

Säsong 2020 första nytillskott på stugsidan är Ljungv 29A. Stugan är byggd 2018 och har hittills i huvudsak brukats av stugägaren själv. Detta är en del av ett parhus med 2 spegelvända planlösningar och vid behov finns möjlighet att även hyra Ljungv29B, och då öppna upp en dörr emellan. Perfekt för ett stort sällskap som då får 16 bäddar i rejäla sovrum en invändig förbindelse emellan. 

Läs mer

Nyheter inför 2019/2020

Nyheter inför 2019/2020

Här är senaste nytt fran Branäs Fritidscenter om den kommande säsongen. Vi har här lånat all text, och bild.

Efter några år av boendeexpansion satsar Branäs stort på att bygga ut och stärka skidområdet till säsongen 2019/20 med bland annat en ny 6-stols expresslift och en ny nedfart från toppen av berget. 

Läs mer

Nytt från skidanläggningen 20181120

Nytt från skidanläggningen 20181120

Här är senaste nytt fran Branäs Fritidscenter om den kommande säsongen. Vi har här lånat all text, och bild.

I går kväll vid 20-tiden slog snösystemet på till 100% för första gången säsongen 2018-19. Systemet har testkörts under ett par kalla nätter men det är först nu som prognoserna lovat kyla nog för ihållande snöproduktion. Om prognoserna stämmer är premiären 14 december mer än säkrad.
-Det är enormt skönt att få slå igång systemen. För mig är det första gången som platschef så det känns givetvis lite speciellt, nu är det ju på riktigt, säger Henrik Lööv, Platschef i Branäs sedan 1 september.

Läs mer

Nytt om skidanläggningen 20180620

Nytt om skidanläggningen 20180620

Vi har precis fått information några av förändringarna som planeras till säsongen 2018/2019. Som man kunde se redan i vintras så påbörjades en utveckling av centum på Branäsberget. Det var grund med garage som färdigställdes då. Nu är det full fart på byggnationen av de tre nya fastigheterna på Soltorget vid Ladan/Mountainlodge på Berget. Det blir tre 4-våningsfastigheter med lägenheter på tre våningar och på bottenplan blir det ny handelsbod med sportshop & livs, ett nytt café och en yta för inomhuslek och ”värmestuga”. Allt ska vara klart till premiären 14 december 2018.

Läs mer

Bokningen 2018/2019 öppnar 30 april

Bokningen 2018/2019 öppnar 30 april

Måndagen 30 april hoppas vi kunna öppna för bokningar igen. Just nu håller vi på att förbereda och håller kontakt med stugägare för att få fram perioder som kan hyras ut. Det är ju fortfarande tidigt men vi har en ganska lång lista med intresseanmälningar redan. 

Läs mer

Senaste nytt från skidanläggningen

Senaste nytt från skidanläggningen

Det är knappt 3 veckor till skidanläggningen smygöppnar för säsongen. Det sjuder av aktivitet i anläggningen och förberedelserna är i full gång. Ett flertal stugor har redan fått fiber indraget men vi har inte kunnat beställa några tjänster ännu. Enligt den plan som vi sett så hoppas vi kunna beställa innan årsskiftet men hur det blir i verkligehten återstår att se. Det är mycket som kan strula med tekniken så vi vågar inte lova något. I senaste nyhetsbrevet till oss stugägare väljer skidanläggningen att informera om följande nyheter inför säsong 2017/2018.

Läs mer

Bastu till Myra 15

Bastu till Myra 15

Hösten 2017 levererades denna trivsamma bastu på lastbil till Myravägen 15. Sprakande värme, aromen av kåda – det är något alldeles speciellt med en vedeldad bastu. När bastun ligger avskilt och fristående på tomten finns det inget som hindrar att man springer ut och rullar runt i snön. Kanske man tar en fight med barnen, eller partner, med lite björkris i handen. Nä, skämt åsido, en härlig upplevelse under såväl sommar som vinter tycker vi.

Läs mer

Ny stuga Vargen 35

Ny stuga Vargen 35

Säsongens tredje nytillskott på stugsidan är Vargen 35. Detta boende ligger centralt placerat på Branäsberget med nära till allting. Det blir inte så många perioder till uthyrning denna säsongen men förhoppningsvis desto fler till nästa. Ett välplanerat "timmerhus" i populära Vargen med 8 bäddar. 

Läs mer

Ny stuga Illern 42

Ny stuga Illern 42

Säsongens andra nytillskott på stugsidan är Illern 42. Stugan har hyrts ut några säsonger tidigare men har de senaste åren enbart brukats av stugägaren själv. Stugan kommer användas privat första halvan av säsongen och hyras ut den andra halvan, sådan är i alla fall planen. Härifrån är det nära till Expressliften, som antagligen är den vanligaste vägen in och ut i liftsystemet.

Läs mer

WiFi på G i hela Branäs

WiFi på G i hela Branäs

Nu i september är det full aktivitet i Branäs stugbyar då stugor skall kopplas upp på ett fibernät. Arbetet kommer pågå tills alla boenden är anslutna, vet inte när det kan tänkas vara klart men antagligen inte förrän nästa år. Sannolikt kommer flertalet stugor därefter att ha WiFi att erbjuda er gäster. Vissa stugor kommer vara klara redan till denna säsong men vilka, det är oklart.

Läs mer

Midsommar - bara 6 månader kvar

Midsommar - bara 6 månader kvar

Nu är det alltså bara ett halvår kvar till nästa säsong drar igång. Sen så är det förstås trevligt med midsommar också. I Branäs är det full fart med arbete inför nästa säsong, det skall bland annat bli en ny nedfart med start nedanför Västersjöbacken. 

Läs mer

Nya möbler på Lohyllan 64

Nya möbler på Lohyllan 64

Första helgen i juni 2017 var det dags för lite uppfräschning i parhuset Lohyllan 62/64. Fokus var på 64:an men även lite fix i 62 hanns med. Sovrummen längst upp i båda stugorna fick nya sängramar. I Lohyllan 64 kastades gamla matmöbeln ut och ersattes av nya grejer i lackerad ek. Oljad ek är besvärligt för det blir ofta fult om man inte är riktigt nitisk med underhållet. 

Läs mer

Ny stuga Vargen 29

Ny stuga Vargen 29

Säsongens första nytillskott på stugsidan är Vargen 29. Vi har haft parhusgrannen Vargen 30 med i några år men numera är det samma ägarfamilj till båda stugorna och man har då valt att förmedla även Vargen 29 hos oss. Tackar för förtroendet. Stugorna är ganska lika invändigt redan idag men nu under sommaren 2017 kommer det att bli lite förändringar och uppfräschning ytterligare. Kanske inget jättebehov då det redan är fint i stugan men allt kan bli bättre.

Läs mer

Nästan gratis ved

Nästan gratis ved

Tänkte slå ett slag för Gästboken. Vi har kört en kombinerad gästbok och blogg under några år men det har inte varit någon vidare fart där. Trots mängder av återkommande gäster så har det varit ganska få kommentarer, desto fler ute i stugorna och det är ju kul. Nu tänker vi ha en fristående gästbok och för att få mera aktivitet så erbjuder vi en säck ved vid nästa besök hos oss, utkört och klart. Visst, en muta, men ni får såklart skriva vad som helst. Feedback är bra tycker vi, både positiv och negativ.

Läs mer

Utvecklingsplaner i Branäs 2017/2018

Utvecklingsplaner i Branäs 2017/2018

Till kommande säsong tänker Branäs Fritidscenter investera 22 miljoner på skidåkningen och snötillverkning. Jag måste säga att snötillverkningen redan blivit mycket bättre de senaste åren. Väldigt många backar öppna och i bra skick redan tidigt även om det varit dåligt med natursnö de senaste åren, alltså precis i början av säsong. Det skall göras en ny slinga från toppen av berget, längst norrut. Den skall ansluta till Storbacken och göra det möjligt att åka i Blå backe i princip hela vägen från toppen till dalen. Man satsar också på att förlänga Västersjöbacken och förbättra snösystemet där (backen ut från Orren). Det kommer också att påbörjas ett nytt stugområde ovanför Orren, namnet blir Hjorten. 

Läs mer

SkiBranäs webbsida uppdaterad

SkiBranäs webbsida uppdaterad

 I dagarna kommer vi att publicera en kanske inte helt ny men väl rejält uppdaterad webbsida. Det är alltid kul att förbättra men nu kände vi också att den gamla designen började bli just gammal. Dessutom har Prislistan blivit svårare att underhålla och att anpassa allt eftersom nya stugor har tillkommit. Nu har vi istället skapat en liten databas med fakta om stugorna samt de olika perioderna som går att hyra. Bokningen är forfarande ganska manuell men databasen ger nya möjligheter för utveckling och presentation av stugorna. Även design i stort har förändrats lite vilket medför att en del gamla bilder inte riktigt håller måttet då vi nu har fler pixlar att visa. 

Läs mer

Kontakt

Draen SkiBranäs AB
Tranebergsgatan 32
432 43 VARBERG
+46 720 623100
+46 720 623111 Felanmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

Boende
Sociala medier

COPYRIGHT 2013-2021. ALL RIGHTS RESERVED.
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Integritetpolicy

För oss på Draen SkiBranäs AB är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. I vår roll som personuppgiftsansvarig ser vi därför till att tillämplig lagstiftning om skydd för dina uppgifter alltid följs.


Läs mer om vår integretetspolicy

Acceptera Avböj