Ankomstinformation SkiBranäs

Vi mailar ut ankomstinformationen nedan samt lite annan information när hyran blivit slutbetald. Om du betalat hela hyran tidigt så kan det dröja fram till 6-8 veckor innan ankomst innan vi mailar. 

Ankomst/avresa

Checka inte in före klockan 15:00 om du inte läst hela nästa stycke och förstått innebörden. 

Du har tillgång till boendet från senast klockan 15:00 ankomstdagen och fram till klockan 11:00 på avresedagen. Tiden mellan avresa och nästa gäst behövs för avsyning, köpt slutstäd och inte minst snöröjning. Du kan alltså ”checka-in” så fort allt detta är klart. Vi kan inte på förhand ge någon exakt tid men när stugan är klar skall det normalt finns ett ”avsyningsprotokoll” i köket. Om vi inte hunnit avsyna stugan kan du ändå checka in men då på ”egen risk”, du får då själv godkänna föregående gästs städning eller helt enkelt vänta tills vi hunnit kontrollera stugan. Om du checkar in tidigt så tänk på snöröjningen, parkera någon annanstans ifall det behöver skottas.  

Om du inte skulle vara nöjd med städningen i stugan och vill ha det åtgärdat så ring omedelbart det nummer som står på ”avsyningsprotokollet”. Då kommer vi tillbaka och åtgärdar det som missats.

Du hittar normalt nycklarna till huset i en ”nyckelgömma” som sitter utanför entrédörren. Ställ in rätt kod och öppna boxen. När du lämnar huset på avresedagen så glöm för all del inte att lägga tillbaka nycklarna i boxen. Nyckelboxen är inte så stor så nycklarna behöver ofta placeras stående längst ned i boxen. Koden till boxen mailas när boendet är slutbetalt. Vissa stugor har kodlås direkt i dörren och ni får en särskild instruktion kring detta i dessa fall.

Installera gärna en ”ficklamps”-applikation om du har en smartphone. Den kan underlätta ifall ljuset skulle vara dåligt vid ankomst.

Normalt så kör du upp till våra hus från Likenäs. Du behöver alltså inte ta den gamla vägen norr om Branäs längre, även om den vägen funkar bra om man har ärende till anläggningen i dalen före incheckning. Vägen från Likenäs är inte med på alla kartor eller GPS men den finns sedan flera år tillbaka och rekommenderas.

Att ha med i packningen

Sänglinne (lakan, påslakan, örngott), handdukar (till köket och badrummet).

Det finns barnsäng och barnstol i alla stugor så behöver ni bara en av varje så finns det i stugorna.

Branäs Närlivs (öppettider normalt 8-19 i Ladan) har det mesta du behöver under din vistelse, men det kan vara skönt att ha med sig: diskmedel (hand- och maskindiskmedel), tvål, hushålls- och toalettpapper, kryddor, kaffefilter.

Avresestäd

Städning ingår INTE i priset och vid avresa skall stuglägenheten städas och all använd utrustning diskas. All nödvändig utrustning för städning finns på plats i husen.

Du kan köpa slutstäd till boendet. Då kontaktar du oss så förmedlar vi informationen till städfirman, tänk på att PERSONNUMMER behövs för RUT-avdrag. Slutstädning faktureras sedan direkt från städfirman. Du bör beställa städningen senast 2 veckor före ankomst.

Om du beställer städningen senare än 1 vecka före avresedag, kontakta städfirman direkt. Ring 0702-897403 eller maila till ” Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Priserna för slutstäd när detta skrivs ligger normalt på mellan 1.200:- och 1.600:- i något fall 2.100:-  För det stora flertalet stugor kostar det kring 1.400 kr. Priserna är angivna FÖRE eventuellt RUT-avdrag.

När du köpt slutstädning så ansvarar du ändå för att diska och slänga sopor

Kontaktinformation

Wilhelm Bergman, 0720-623100 

Internet

Mobilt bredband med bl a Telia fungerar bra. Det wifi-nät som finns på berget sedan tidigare har relativ låg kapacitet och kan inte rekommenderas. 

Vi uppmanar alla våra gäster att dela information om Branäs på Facebook-sidan www.facebook.com/skibranas. Vi tycker det är ett kul sätt att dela med sig av sina erfarenheter och ge tips och inspiration till våra gäster. Det blir bättre ju fler vi blir.

Använder du Instagram så tagga gärna dina bilder med #skibranas så kan vi publicera dem här på webbsidan.

Har du inte varit i Branäs eller i våra hus tidigare så finns det en del att se på vår Youtube-kanal, bland annat finns där filmer inifrån husen så ni kan ta ”fighten” om rumsfördelningen redan hemma http://www.youtube.com/user/SkiBranas/videos

I närheten

I servicehuset Ladan finns restaurang, pizzeria, liftkortsförsäljning, aktivitetsbokning (skidskola mm) och en servicebutik. I flera av backarna, bl a i Lobacken precis utanför, finns det grillplatser som tänds lagom till lunch varje dag.

I Sysslebäck och Likenäs finns det mataffärer med brett sortiment och bra öppettider. Länkar till butikernas öppettider finns på vår hemsida.

Vi brukar själva stanna till på ICA Toria i Torsby på vägen upp, det är en lite större affär. Kör du genom Torsby på vägen till Branäs så kolla vänster i stora rondellen, föredrar du COOP så blir det till att ta av höger istället.

Förboka av Branäs

Nytt för 2013/2014 är att det även finns skiduthyrning uppe på Branäsberget.

I skiduthyrningen på berget kan man bara förboka utrustning  och det kan du göra från dator, platta eller mobil. Du börjar på http://www.branas.se/boka/hyr-utrustning. Skiduthyrningen har normalt öppet 9-19 varje dag.

Lifkort och skidskola kan du boka på http://www.branas.se/boka/liftkort och http://www.branas.se/boka/skidskola eller köpa på plats i Ladans Infocenter, öppet 9-17 varje dag men fram till 20 på bytesdagar.

Det går även bra att ringa, 054-132600, om ni vill ha hjälp med bokningen. 

 

Saknas det något i denna information? Kom med synpunkter så kan vi komplettera så det kommer andra gäster tillgodo. Maila i så fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

SkiB-blue 

 

Skriv ut

Gilla på Facebook