Utvecklingsplaner i Branäs 2017/2018

Till kommande säsong tänker Branäs Fritidscenter investera 22 miljoner på skidåkningen och snötillverkning. Jag måste säga att snötillverkningen redan blivit mycket bättre de senaste åren. Väldigt många backar öppna och i bra skick redan tidigt även om det varit dåligt med natursnö de senaste åren, alltså precis i början av säsong. Det skall göras en ny slinga från toppen av berget, längst norrut. Den skall ansluta till Storbacken och göra det möjligt att åka i Blå backe i princip hela vägen från toppen till dalen. Man satsar också på att förlänga Västersjöbacken och förbättra snösystemet där (backen ut från Orren). Det kommer också att påbörjas ett nytt stugområde ovanför Orren, namnet blir Hjorten. 

 Till säsongen 2018/2019 planeras 3 lägenhetshotell, placeringen blir mellan Ladan och Skidhyran uppe på Branäsberget. Det blir ett tillskott om ungefär 500 bäddar. Markarbeten påbörjas redan nu i sommar men alltså inte klart förrän nästa säsong igen. I markplan kommer det bli resaurang, sportbar, handelsbod, lekland mm. Låter spännande tycker vi men man bor nog ändå bäst i stuga. Det byggs därför nya stugor ocskå, till kommande säsong så tillkommer i runda slängar 400 ytterligare bäddar. Generalplanen för Branäs är att skidåkningen och boende skall byggas ut och därmed kunna hålla gäster till 15.000 bäddar nöjda och glada. Tidsperspektivet är cirka 5 år framåt för detta. Låter ambitiöst, vilket vi gillar (en del text är inspirerad/plankad av NWT).

Taggar Branäs, Nyheter

Kontakt

Draen SkiBranäs AB
Tranebergsgatan 32
432 43 VARBERG
+46 720 623100
+46 705 871849 Felanmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

Sociala Medier
Tid kvar av säsongen
Dagar
:
Timmar
:
Minuter
:
Sekunder

COPYRIGHT 2013-2019. ALL RIGHTS RESERVED.
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Integritetpolicy

För oss på Draen SkiBranäs AB är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. I vår roll som personuppgiftsansvarig ser vi därför till att tillämplig lagstiftning om skydd för dina uppgifter alltid följs.


Läs mer om vår integretetspolicy

Acceptera Avböj