Nytt om skidanläggningen 20180620

Vi har precis fått information några av förändringarna som planeras till säsongen 2018/2019. Som man kunde se redan i vintras så påbörjades en utveckling av centum på Branäsberget. Det var grund med garage som färdigställdes då. Nu är det full fart på byggnationen av de tre nya fastigheterna på Soltorget vid Ladan/Mountainlodge på Berget. Det blir tre 4-våningsfastigheter med lägenheter på tre våningar och på bottenplan blir det ny handelsbod med sportshop & livs, ett nytt café och en yta för inomhuslek och ”värmestuga”. Allt ska vara klart till premiären 14 december 2018.

Nya vägar

För att öka säkerheten och ge möjlighet för skidområdet att växa har Branäs Vägsamfällighetsförening och Branäs Fritidscenter beslutat att ta bort vägen mellan återvinningsstationen/Skidhyran på Berget och nedre delen av Älgen/Lobacken. Här blir istället en ny barn/nybörjarbacke. Det byggs istället en tunnel under Björnbacken vid parkeringen nedanför Aspen för biltrafik och gångväg. Trafiken till Älgen leds alltså via vägen till Orren/Aspen/Hjorten sedan genom tunneln och längs nedre delen på Älgen. Det blir även en ny infart för vägen till Vargen. Denna lösning innebär att det inte blir någon biltrafik genom skidområdet och att det blir en ny barnbacke där vägen gick tidigare. En mycket stor förbättring för säkerheten, för skidområdet och alla gäster.

Parkering

Parkeringsytan ökas på bägge sidor om skiduthyrningen på Berget. Med den nya lösningen med nybörjarbacke kommer man alltså att kunna åka skidor direkt från andra sidan vägen från parkeringen.

Återvinning

Med anledning av att vägarna dras om och för att öka tillgängligheten kommer man även att flytta och lägga till nya återvinningsstationer.

Återkommer med mera information senare till hösten.

Kontakt

Draen SkiBranäs AB
Tranebergsgatan 32
432 43 VARBERG
+46 720 623100
+46 705 871849 Felanmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

Sociala Medier
Tid kvar av säsongen
Dagar
:
Timmar
:
Minuter
:
Sekunder

COPYRIGHT 2013-2019. ALL RIGHTS RESERVED.
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Integritetpolicy

För oss på Draen SkiBranäs AB är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. I vår roll som personuppgiftsansvarig ser vi därför till att tillämplig lagstiftning om skydd för dina uppgifter alltid följs.


Läs mer om vår integretetspolicy

Acceptera Avböj