Nytt från skidanläggningen 20181120

Här är senaste nytt fran Branäs Fritidscenter om den kommande säsongen. Vi har här lånat all text, och bild.

I går kväll vid 20-tiden slog snösystemet på till 100% för första gången säsongen 2018-19. Systemet har testkörts under ett par kalla nätter men det är först nu som prognoserna lovat kyla nog för ihållande snöproduktion. Om prognoserna stämmer är premiären 14 december mer än säkrad.
-Det är enormt skönt att få slå igång systemen. För mig är det första gången som platschef så det känns givetvis lite speciellt, nu är det ju på riktigt, säger Henrik Lööv, Platschef i Branäs sedan 1 september.

Arbetet med snösystemen pågår hela barmarkssäsongen med utveckling och förbättring. En av årets nyheter är att den omåttligt populära äventyrsbanan Nintendoland får egen snötillverkning. Nintendoland får även belysning och kommer att hålla öppet till 19.00 varje dag.
Till produktionen behövs luft, vatten och el. Vattnet lånas från Klarälven dit det rinner tillbaka på våren när snön smälter. All Branäsgruppens el är från förnyelsebara källor, vind eller vatten. Att snösystemet nu får gynnsamma grader innebär att premiären den 14 december är trygg. Nu väntar ett intensivt arbete med att få allt annat klart till öppning.
-Det är en oerhörd aktivitet på berget nu. Alla säsongsanställda avdelningsansvariga har börjat jobba och det är aktivitet i vartenda hörn av anläggningen. Framförallt på det nybyggda Soltorget sprudlar det av aktivitet. Det är mycket att göra men organisationen har bra rutiner så jag är inte det minsta orolig, avslutar Henrik Lööv.

Kontakt

Draen SkiBranäs AB
Tranebergsgatan 32
432 43 VARBERG
+46 720 623100
+46 705 871849 Felanmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

Sociala Medier
Tid kvar av säsongen
Dagar
:
Timmar
:
Minuter
:
Sekunder

COPYRIGHT 2013-2019. ALL RIGHTS RESERVED.
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se

Integritetpolicy

För oss på Draen SkiBranäs AB är din personliga integritet mycket viktig. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när vi behandlar dina personuppgifter. I vår roll som personuppgiftsansvarig ser vi därför till att tillämplig lagstiftning om skydd för dina uppgifter alltid följs.


Läs mer om vår integretetspolicy

Acceptera Avböj