ANKOMST-INFORMATION
SKIBRANÄS

Vi mailar ut ankomstinformationen nedan samt lite annan information när hyran blivit slutbetald. Om du betalat hela hyran tidigt så kan det dröja fram till 6-8 veckor innan ankomst innan vi mailar.

ANKOMST/AVRESA

Checka inte in före klockan 15:00 om du inte läst hela nästa stycke och förstått innebörden.

Du har normalt tillgång till boendet från senast klockan 15:00 ankomstdagen och fram till klockan 11:00 på avresedagen (om inget annat uttryckligen anges). Tiden mellan föregående gästs avresa och din garanterade incheckningsid behövs för avsyning, köpt slutstäd och inte minst snöröjning. Du kan alltså ”checka-in” så fort allt detta är klart, vilket ofta är tidigare än utsatt tid. Vi kan inte på förhand ge någon exakt tid men när stugan är klar skall det normalt finns ett ”Tillsynsprotokoll” i köket. Om vi inte hunnit avsyna städningen i stugan kan du ändå checka in men då på ”egen risk”. Du får då själv godkänna föregående gästs städning eller helt enkelt vänta tills vi hunnit kontrollera stugan. Du kan till exempel inte bära in väskor, matkassar eller hänga av kläder innan du godkänt städningen. Väljer du att checka in tidigt så tänk på snöröjningen, parkera någon annanstans ifall stugans parkeringsplats behöver skottas. Om du inte skulle vara nöjd med städningen i stugan, trots att vi kontrollerat den, och vill ha det åtgärdat så ring omedelbart det nummer som står på ”Tillsynsprotokollet”. Då kommer vi tillbaka och åtgärdar det som missats. 

Du hittar normalt nycklarna till huset i en ”nyckelgömma” som sitter utanför entrédörren. Ställ in rätt kod och öppna boxen. När du lämnar huset på avresedagen så glöm för all del inte att lägga tillbaka nycklarna i boxen. Nyckelboxen är inte så stor så nycklarna behöver ofta placeras stående längst ned i boxen. Koden till boxen mailas när boendet är slutbetalt. Vissa stugor har kodlås direkt i dörren och ni får en särskild instruktion kring detta i dessa fall. Installera gärna en ”ficklamps”-applikation om du har en smartphone. Den kan underlätta ifall ljuset skulle vara dåligt vid ankomst.

Normalt så kör du upp till våra hus från Likenäs. Du behöver alltså inte ta den gamla vägen norr om Branäs längre, även om den vägen funkar bra om man har ärende till anläggningen i dalen före incheckning. Vägen från Likenäs är inte med på alla kartor eller GPS men den finns sedan många år tillbaka och rekommenderas.

ATT HA MED I PACKNINGEN

Sänglinne (lakan, påslakan, örngott), handdukar (till köket och badrummet). Det finns barnsäng och barnstol i alla stugor så behöver ni bara en av varje så finns det i stugorna. Branäs Närlivs (öppettider normalt 8-19 i Ladan) har det mesta du behöver under din vistelse, men det kan vara skönt att ha med sig: diskmedel (hand- och maskindiskmedel), tvål, hushålls- och toalettpapper, kryddor, kaffefilter.

AVRESESTÄD

Städning ingår normalt INTE i priset (undantag kan förekomma) och vid avresa skall stugan städas. All nödvändig utrustning för städning finns på plats i husen. Du kan köpa till slutstädning av boendet. Då kontaktar du oss så förmedlar vi informationen till städfirman, tänk på att PERSONNUMMER behövs för RUT-avdrag. Slutstädning faktureras sedan direkt från städfirman. Du bör beställa städningen senast 2 veckor före ankomst. Priserna för slutstädning när detta skrivs ligger normalt på mellan 1.600:- och 2.150:- i något fall upp till 2.750:- För det stora flertalet stugor kostar det kring 1.750 kr. Priserna är angivna FÖRE eventuellt RUT-avdrag. När du köpt slutstädning så ansvarar du ändå för att diska och slänga sopor.

KONTAKTINFORMATION

Allmänna Branäs och bokningsfrågor, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller +46 720 623100.

Detaljfrågor om stugan, kontakta stugägaren direkt, kontaktuppgifter finns på hyresfakturan eller i Stuginformationen.

INTERNET

Med start 2017 har fiber installerats i Branäs. Flertalet stugor erbjuder numera WiFi. Mobilt bredband fungerar  dock också bra ifall det saknas WiFi.

Vi uppmanar alla våra gäster att dela information om Branäs på Facebook-sidan www.facebook.com/skibranas. Vi tycker det är ett kul sätt att dela med sig av sina erfarenheter och ge tips och inspiration till våra gäster. Det blir bättre ju fler vi blir. Använder du Instagram så tagga gärna dina bilder med #skibranäs så kan vi publicera dem här på webbsidan. Har du inte varit i Branäs eller i våra hus tidigare så finns det en del att se på vår Youtube-kanal, bland annat finns där filmer inifrån husen så ni kan ta ”fighten” om rumsfördelningen redan hemma http://www.youtube.com/user/SkiBranas/videos

I NÄRHETEN

I anslutning till Soltorget uppe på Berget finns restaurang, lounge, pizzeria, liftkortsförsäljning, aktivitetsbokning (skidskola mm) och en servicebutik. I flera av backarna, bl a i Lobacken precis utanför, finns det grillplatser som tänds lagom till lunch varje dag. I Branäs By nere i Dalen finns också full service. I Sysslebäck och Likenäs finns det mataffärer med brett sortiment och bra öppettider. Länkar till butikernas öppettider finns på vår hemsida. Vi brukar själva stanna till på ICA Toria i Torsby på vägen upp, det är en lite större affär. Kör du genom Torsby på vägen till Branäs så kolla vänster i stora rondellen, föredrar du COOP så blir det till att ta av höger istället.

FÖRBOKA AV BRANÄS

Nytt från 2013/2014 är att det även finns skiduthyrning uppe på Branäsberget. I skiduthyrningen på berget kan man bara förboka utrustning och det kan du göra från dator, platta eller mobil. Du börjar på http://www.branas.se/hyra-skidor. Skiduthyrningen har normalt öppet 9-19 varje dag. Liftkort och skidskola kan du boka på https://www.branas.se/skidakning-i-branas/liftkort/ och https://www.branas.se/skidskolor-i-branas/ eller köpa på plats i Infocenter på Berget eller i Dalen, öppet 9-17 varje dag men fram till 20 på bytesdagar. Det går även bra att ringa, 054-132600, om ni vill ha hjälp med bokningen. Skidanläggningen erbjuder utkörning enbart till gäster i deras egen stugförmedling.

Hyra utrustning hos RentSKi

Sedan 2018/2019 finns också möjligheten att hyra utrustning hos  RentSki som ligger längs vägen 30 km söder om Branäs. De har bra grejer till riktigt bra priser. Där kan man också beställa med utkörning/hämtning direkt till stugan till låg extra kostnad om 220 kr.
Använd rabattkod SKIBRANAS för 10% rabatt på redan bra priser hos RentSki.


Saknas det något i denna information? Kom med synpunkter så kan vi komplettera så det kommer andra gäster tillgodo. Maila i så fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakt

Draen SkiBranäs AB
Tranebergsgatan 32
432 43 VARBERG
+46 720 623100
+46 720 623111 Felanmälan

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kontakta oss

Boende
Sociala medier

COPYRIGHT 2013-2022. ALL RIGHTS RESERVED.
Webbsida byggd av Joomlaproffs.se